Buitenruimte Advieskantoor Rabobank Venlo

locatie:Venlo
type:Ontwerp buitenruimte
jaar:2009
Inmiddels is men begonnen met de bouw van het nieuw advieskantoor Rabobank Venlo aan de Noorderpoort te Venlo. Het gebouw is ontworpen door Clevis-Kleinjams architecten. De uitstraling is zoals een bank moet zijn in deze tijd: duidelijk en transparant. Met name de entree accentueert de transparantie waardoor tevens een uitnodigend gebaar getoond wordt aan bezoeker en een herkenbaar adres aan de Nijmeegseweg.

Vanuit de Rabobank was de primaire wens dat de buitenruimte optimaal ingericht wordt als parkeervoorziening, met name de architect had de ambitie om de de inricht van de parkeerplaats aan te laten sluiten bij de uitstraling van het gebouw. Heusschen Copier heeft beiden verenigd in een concept waarbij zowel de transparantie van entree en herkenbaarheid vanaf de Nijmeegseweg versterkt zijn. Het parkeervlak is zeer eenvoudig en eenduidig ingericht met donkere elementverharding en rvs parkeermarkering. Het grid van bomen en belijning van hagen verzachten het beeld van de grote hoeveelheid geparkeerde auto’s. Dit is mede van belang vanuit de diverse etages van het gebouw, zodat neerkijkend op de parkeerplaats een ‘kantooruin’ zichtbaar is.

De entree wordt geaccentueerd door verhoogde plantvakken die de bezoeker begeleiden naar de ingang. De belijning van de verhoogde bedden is afgeleid van de scherpe belijning in de gevel. Het groen zorgt tevens voor een aantrekkelijke verblijfsplaats voor de pauzerende werknemers.
  • Afbeelding Buitenruimte Advieskantoor Rabobank Venlo 1
  • Afbeelding Buitenruimte Advieskantoor Rabobank Venlo 2
  • Afbeelding Buitenruimte Advieskantoor Rabobank Venlo 3
  • Afbeelding Buitenruimte Advieskantoor Rabobank Venlo 4
  • Afbeelding Buitenruimte Advieskantoor Rabobank Venlo 5