Privétuin Lanaken

locatie:Lanaken (Belgie)
type:Tuinontwerp
jaar:2005
Op een perceel van 2000 m2 is een minimalistische woning van Cops architecten uit Genk gerealiseerd. Deze woning kenmerkt zich door de gesloten voorgevel en een volledig open glazen achtergevel. De eenvoud van het woningontwerp is gebruikt als basis voor het ontwerp van de tuin. De voortuin is opgebouwd uit een strak grid dat functioneel ingedeeld is in verharding voor entree, oprit en parkeerplaatsen en een dynamisch spel van blokhagen. Aan de achterzijde is duidelijk een relatie met de woning gezocht door de maatvoering van de glazen gevel door te zetten in het grondvlak van de tuin. Materialen zoals staal, beton en hout komen ook terug in de tuin. Net als de woning is de tuin een loft waarin de verschillende functies van de tuin een specifieke positie en sfeer innemen.
  • Afbeelding Privétuin Lanaken 1
  • Afbeelding Privétuin Lanaken 2
  • Afbeelding Privétuin Lanaken 3
  • Afbeelding Privétuin Lanaken 4
  • Project link